Sukkia sateella

Villasukkia tulee kuin sieniä sateella. Tai sukkia sateella. Tai sukkia syksyllä. Niinhän se menee. Joulukin on kohta jo täällä, pitää kasata pientä varastoa, niin voi laittaa paketteihin ja myyntiinkin sitten valmiita pareja.








Herra R ja kaulahuivi

Ystävältä tuli vihjaus, että herra R:n kaulaa palelee kyläreissuilla ja tyylikäs mies kaipaisi pehmeää ja kaunista lämmikettä. Ei muuta kuin puikot heilumaan!

Ohje oli alunperin tämä, kunnes neuloessa huomasin, että ohje tehdään suljettuna neuleena leveyssuunnassa. Hups. Minä tein avonaisena neuleena pystysuunnassa. Ja halusin napit. No, hieman ehkä sovelsin, mutta neulos oli mukava ja helppokin. Lanka oli unelman pehmeää villa-alpakka -sekoitetta. Siihen vielä uudet bambupuikot, niin nam.

Bambupuikot. Suosittelen! 



Kerrankin sain kuvaa myös lahjansaajan päällä. Näyttää huivi hieman erilaiselta kuin tuollain tasoon asetettuna. Ja onhan herra R söpö malli, eikö? ;)





Kyllä nyt kelpaa kyläillä, vaikka ilmat viileneekin!

Sinkkuelämän verran

Kummipoika kaipasi vielä lapasia lämmittämään syysiltoina pieniä sormia. Otsikon nimi juontuu siitä, että yksi lapanen syntyi yhden Sinkkuelämää-jakson aikana. Helppoa ja nopeaa, siis.





Varteen halusin jotain jännää, ja löysin ihanan silmukan nimeltä "slip stich". Varsi syntyi kahden kierroksen vuorottelulla seuraavasti:

1. kierros: 6 oikein, 2 nurin
2. kierros: 2 oikein, slip stich *, 2 oikein, 2 nurin

* slip stich: nosta yksi silmukka neulomatta takareunasta (kuin olisit neulomassa sitä nurin), neulo yksi oikein ja tee langankierto. Vedä  neulottu silmukka ja langankierto molemmat nostetun silmukan yli. 

Hetken jouduin itsekin vääntämään ennen kuin tajusin tuon silmukan idean. Ensimmäisen onnistumiskerran jälkeen se on erittäin helppo ja kaunis lisä perusohjeisiin. Tämä tekniikka tuli jäädäkseen :)


"Joko teillä on tiskirättejä?"

Näin kysyn lähes jokaiselta vieraalta, joka meidän ovesta sisään tulee. Useimmilla niillä on jo rätit, minun tekemät sellaiset. Mutta niitä syntyy aina vaan lisää.








Ihastuin tuon harmaan salmiakkikuvioon ja ne taitavatkin jäädä ihan omaan käyttöön. Rättikaappi kaipaa välillä päivittämistä ;)

Siskolta siskolle

Sisko täytti vuosia. Pakko sitä oli lahja tehdä. Viimeisenä iltana, kuinkas muutenkaan. Uudella ohjeella, kuinkas muutenkaan. Ja uudella langalla, kuinkas muutenkaan. Mutta "ihanan pinkit" niistä tuli, lahjansaajan sanoin.






Ohje oli pitkään ihailemani Ruista ranteeseen -ohje, joka olikin erinomainen. Tosin nimesin oman tuotokseni "mustikkaa ranteeseen". Mielestäni langan väri muistuttaa ihan mustikkan väriä, kun se rikkoutuu sormiin.

Piti vielä kuvata kämmekkäät lahjansaajankin käsissä.




Ja loppuun vielä lankakorinsiivousoperaatiota. Tai ei se mikään siivous oikeasti ollut (vaikka niin väitin miehelleni). Se oli pikemminkin inventaario, joka meni suunnilleen näin: "Ai, täällä oli tällanenkin! Ja tämä! Olin ihan unohtanut tämän! Tästä vois tehdä tätä ja tätä...". Sitä jatkui epämääräisen ajan, kunnes kaikki kerät oli lattialla, kerkesin napata niistä kuvan, jonka jälkeen ne menivät takaisin koriin lähes samalla lailla kuin aikaisemminkin. No, hauskaa se ainakin oli!

Siinä ne on, lattialla. 

Ja takaisin korissa, "järjestyksessä"
Arki on alkanut taas syksyn jälkeen, mutta käsityöt jatkuu. Ensi kertaan, siis!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.