Ota 1, maksa 2

Näin meni melkein tämän mekon kanssa. Tämä oli ensimmäinen Mekkotehdas-mekkoni. Ompelin sen yhdeltä istumalta. Se oli ihan kiva. Iso, löysä, vähän roikkuva, hiukan omituinen ja niin edes päin. Mutta se oli ensimmäinen ompelemani (suhteellisen käytettävä) mekko ja siitä tuli rakas.

Sittemmin pääsin vähän enemmän niin sanotusti ineen tähän ompelumaailmaan. Ja aloin arvioimaan ompelujälkeäni. Yök. Saumurin (joka ei silloin ollut niin tuttu kaveri) jälki oli epätasaista ja kurkisti joka sauman välistä. Muutama muukin sauma oli vähän sinne päin. Kun pakko oli ommella hullun kiilto silmissä. Eikä mitään olla sittemmin opittu siitäkään.

No mutta. Tein ratkaisun. Mekko purkuun. Kaikki saumat auki ja eikun uusiksi. Ei siitä vieläkään ihan täydellinen tullut. Kaula-aukko jäi hurjan avaraksi, koska jouduin sitä alkuperäistä saksimaan aika huolella. Ihan sama. Minä viihdyn tässä mekossa mielettömän hyvin. Kangas on aivan ihana ja taskut. Voi taskut!

Mitä:  Kaksi kertaa saksittu Aino-mekko (kirjasta Mekkotehdas aikuisille) 
Mistä: Eurokankaan tweedmainen college 
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Miksi: Vaihtelevalla menestyksellä, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä 





Ylläripyllärinä olen ommellut muutakin kuin mekkoja! Kokeilin, kuinka sujuisi tällaisen helppoakin helpomman trikoojakun ompelu. Tuo helppoakin helpompi oli käsityölehden mielipide. Oma mielipiteeni on jotain ihan muuta. Eihän tässä montaa palasta ollut, mutta kaulus tukikankaan kanssa oli ihan uusi juttu ja helman piilo-ommel vasta siansaksalta tuntuikin. Ja aivot nyrjähtivät, kun yritin selvittää, miten ihmeen  päin se kangas pitää taitella, ettei tikki näy oikealla puolella. Mutta eipä muuten näy! Taas yksi level up minulle ompelun saralla. Että tässä teille myös "helppoakin helpompi" jakku. 

Mitä:  "Helppoakin helpompi" jakku (ohje ja kaavat Suuri Käsityö 5-6/2016) 
Mistä: Nosh:n luomupuuvillajersey
Miten: Ompelukoneella ja saumurilla
Miksi: Ylläripyllärinä





Ja pakko vielä loppuhöpötykseksi sanoa, että olen Nosh-rakastunut. Ihania kankaita. Super laadukkaita. Minä olen laadukkaiden asioiden ystävä ja etenkin luomuasioiden ystävä ja Nosh täytti vaatimukseni. Suosittelen. Ihan taas oma mainos, ei liity mitenkään mihinkään. 


Anni&Tom

Hyvät ystäväni tarjoavat aina yöpaikan, kun tarvitsen. He kutsuvat grillaamaan ja lähettävät kotiin oman kasvimaan antimien kanssa. Heidän kanssaan reissataan ja lainataan reissutarvikkeita. Tällä kertaa lähdin vaellusreissulle ystäviltäni lainaamien tarvikkeiden turvin. Ja lupasin hyvitykseksi heidän toiveidensa mukaiset villasukat.


Mitä:  Anni-sukat (ohje Niina Laitisen September-socks
Mistä: Rintalan Luomutilan Ilo ja Suru -sukkalanka 
Miten: Varpaista varteen kaksi sukkaa kerralla, Knit Pro -pyöröpuikot 3,0
Miksi: Hyvälle ystävälle 

Anni on luontoihminen. Toiveena oli pitkät palmikkosukat luonnonläheisin värein. Langaksi valitsin suomalaisen luomulampaan villasukkalangan. Ei ehkä paras valinta palmikkosukkiin, myönnettäköön, mutta toisaalta näistä tuli hellyttävän pörröiset ja hieman utuiset. Lanka kului viimeistä senttiä myöten loppuun, kiitos kaksi sukkaa kerralla varpaista varteen -tekniikan. Monsteri sanana, mutta itselleni tehokkain keino tehdä sukat nopeasti ja mielekkäästi valmiiksi. 






Mitä:  Tom-sukat (oma perusohje)
Mistä: Cascade Heritage 
Miten: Varpaista varteen kaksi sukkaa kerralla, Knit Pro -pyöröpuikot 2,0
Miksi: Hyvälle ystävälle 

Tom toivoi ohuita merinovillaisia sukkia vaellus- ja moottoripyöräkenkiin käytettäviksi. Väritoiveina oli kirkkaan punainen. Cascade Heritage -sukkalanka on tähän asti törmäämistäni merinosukkalangoista laadukkain, kestävin ja ihanan pehmeä. Pakko silti sanoa, että koon 44 villasukkien tekeminen 2,0 koon puikoilla alkoi jo hieman maistua puulta loppuvaiheessa. Langan pehmyt tuntuma antoi onneksi paljon anteeksi. Ja edelleen ylistyslaulu kaksi sukkaa kerralla -tekniikalle. Halleluja, sanon minä. 





 Hyvillä mielin luovutin kesän ties kuinka monennissa grillijuhlissa uunituoreet sukat saajilleen. Ja kehtasin vielä velvoittaa jalkamalleiksi.







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Sisällön tarjoaa Blogger.